Diàleg o eleccions

Una de les constants del procés és la facilitat en crear noves paraules i nous conceptes per adaptar les realitats que no encaixen amb els somnis. Així passa en les revolucions. El referèndum, per exemple, va ser desterrat del vocabulari perquè es va considerar una pantalla passada. Després es va recuperar fins al punt que ha estat l’eix central de la política catalana en els últims mesos.

El referèndum es va celebrar de qualsevol manera, sense recompte independent, sense llista censal, amb urnes sortides d’amagatalls i amb paperetes de procedència diversa. L’Estat s’hi va oposar i va obstaculitzar la votació fins al punt d’utilitzar la violència desmesurada, brutal en alguns moments, contra els ciutadans que pacíficament volien votar.

El dimarts semblava que el president Puigdemont proclamaria la república catalana en una memorable sessió al Parlament sense debat i sense votació. Ho va fer. Però només va durar vuit segons. Fou una nit caòtica i confosa.

A partir d’aquest moment Rajoy posà en marxa els mecanismes del requeriment previ previst en l’article 155 de la Constitució. La paraula diàleg torna a agafar força deixant ímpetu a la mediació o negociació. Puigdemont ofereix diàleg sense condiciones i el demana a les instàncies internacionals. Tothom hi està d’acord amb el diàleg. Evidentment que la crisi acabarà en converses de les dues parts per arribar a un pacte.

Ja sé que el que diré no és políticament correcte. Però Puigdemont té a les seves mans la possibilitat d’escurçar un període de confrontació que no farà bé a ningú. Pot convocar eleccions per saber quina és la situació real del país. Pot fer-ho com Mas el 2015 convocant amb caràcter plebiscitari. El que no és normal és que amb un 38 per cent de vots afirmatius es pugui proclamar la independència.

Escòcia va poder fer el referèndum, entre altres raons, perquè Alex Salmond va obtenir majoria absoluta en les eleccions escoceses previs al referèndum. Sense una majoria social clara penso que no es poden donar passos d’aquesta magnitud.

  56 comentarios por “Diàleg o eleccions

  1. Que debería decir: Declaramos la Independecia,despues la suspendimos y ahora convocamos elecciones.

  2. Adela C.»Y es verdad que las personas interpretamos los hechos desde los relatos que se han ido inscribiendo en nuestro cerebro desde la infancia y que se encuentran muy próximos a las emociones. Es verdad que las narraciones son indispensables para llegar al sentimiento, por eso todas las culturas educan a sus miembros contando cuentos y parábolas, que hunden sus raíces en el pasado y proyectan el futuro. Pero también es cierto que, como decía Lakoff, las historias para ser fecundas, no sólo tienen que ser atractivas, sino sobre todo tienen que ser verdaderas. Tienen que unir —añadiría yo— sentimientos y razón, convencer con argumentos, y no sólo persuadir con recursos emotivos, porque deben llegar a la razón de las personas concretas, que es una razón cordial. Y no es de recibo distorsionar los hechos para acoplarlos a una historia que puede ser eficaz en movilizar sentimientos, pero falsa. La posverdad es sencillamente mentira, y rompe el vínculo humano de la comunicación en provecho de quien la cuenta, se mida ese provecho en votos o en dinero.»…»Si en nuestro caso hablamos de desigualdad económica, no de diversidad cultural, entonces entramos en la discusión sobre la justicia distributiva y la solidaridad, no sobre cuestiones de identidad.»»….La globalización ha traído recursos que nunca pudimos soñar para ir adensando el grado de democratización de los distintos países, reforzando los vínculos legales y éticos con otras comunidades, que hoy en día ya comparten soberanía gracias a las uniones supranacionales, como la Unión Europea, y a la multiplicación de entidades internacionales, que podrían ser el germen de una gobernanza mundial. Es sin duda un proyecto y un relato que une los sentimientos a la razón»https://elpais.com/elpais/2017/09/29/opinion/1506695537_740281.html?platform=hootsuite

  3. Sr. Foix i companys/es del blog : Tots plegats sempre em feu meditar, perque com sempre dic, les vostres opinións sumades son imprescindibles, doncs ens donen una visió i una interpretació total de 360 graus, de la realitat, desde tots els punts de vista imaginables i posibles.

    Tant Lluis Foix, com Oriol Domingo, Ramón, RamónM, Rosamaría, Joan martorell i barberá, BartoloméC, Bet, Francesc, dogbert, José A. Garcia, Josep Ramón, àgata, Jordi. Son tots els companys/es del día d’avui.

    Dit aixo, tambe aporto el meu granet de sorra.

    Penso que els grans i poderosos medis audio visual, com la Televisió, la radio i la prensa escrita, com tots sabem de sobras, excerssegen una gran influencia en la ment de la nostra societat humana.

    I la oligárquia que ostenta el poder de torn, ho sap i s’en serveig.

    Pero topa i s’enfronta amb la ment del proletariat, el cual es nudreix i serveig a la vegada, del poder del carrer i la publicitat gratuita, que provocan les seves multitudinarias manifestacions de protesta e indignació pels abusos i corrupcions de cada poder de torn.

    No es tracta pas del comportament ó de la actuació política del PP, del PSOE, de la CIU, ect.

    Sino que es tracta de que … » El poder corrompe »

    Ara cualsevol partit, com per exemple el CUP, es creuen de bona fe, que si ells conseguissin el poder a Catalunya, amb la proclamació de la Republica catalana, ho arreglarien tot, perque pensen que nomes ells tenen la solució per tot.

    I no es pas, gens veritat perque oblidan per inexperiencia viscuda que …

    » El poder corrompe » i a ells tambe… Doncs son essers humans… I la politica dels partits no hi pnta res, en el comportament individual humá.

  4. En poco tiempo, seguramente en una semana, quizás el dia 20, veremos quien hace trampa. Ahora ya no podrán decir que no están avisados que ocurrirá con las empresas, con los bancos, inversores y empresarios, porque ya salio a la luz publica, lo que se comentaba en privado hace 18-24 meses.
    El punto de negociación esta claro, se empezara a negociar cuando vuelvan a la legalidad.

    El sr.Foix muchas veces ha citado al sr. Habermas es una voz importantísima en el pensamiento democrático europeo, un auténtico creyente en el futuro político de Europa y un auténtico defensor de la democracia con mayúsculas. Hace dos afirmaciones concluyentes y de autoridad:

    1) Que lo que ocurre en Cataluña es similar al auge del nacionalismo en otras partes de Europa, de lo que Francia con el auge del FN es paradigmática y

    2) Que este repliegue identitario es resultado de un «populismo de derechas». Es una fuente de autoridad que tenemos que tener como referente.

    -https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/juergen-habermas-compara-el-nacionalismo-catalan-con-el-frente-nacional-frances_14313_102.html
    -http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/jurgen-habermas-en-europe-les-nationalismes-sont-de-retour_1621409.html

  5. Pieno que la oligarquía española no quiere dialogar y negociar, con los de a pie de Cataluña, porque no ve, ni le ofrecen beneficios económicos, sino que más bién, se los restan.

    Pero fijaros que si que dialoga y negocia, con la oligarquía de Cataluña, por la razón de que obtienen grandes beneficios y poder.

  6. Creo que no encuentro las palabras adecuadas a la situación. Cada persona interpreta lo que ocurre de modo que le confirme su pensamiento e ideas. Veo que para varios actores se trata de una revolución sin que se use esta palabra.

    Aunque no se llama a las cosas por su nombre, la revolución no tiene el mismo objetivo para cada partido. Podemos ir desde el neo-liberalismo a la dictadura del proletariado.

    Nadie lo percibe? Las palabras democracia y libertad significan lo mismo para todos? Existe solo un tipo de democracia, o se adapta su.uso a la ideologia? Vivimos en un mundo de ideas platónicas pero es el real?

    • Porque uno de los problemas que afloran en las últimos meses y se ha disparado en las últimas semanas es la imposibilidad de hablar con el que piensa diferente. No hay manera de convencer al otro, no hay manera siquiera de debatir exponiendo diferentes ideas. “Porque nuestras discrepancias no están pasando por el córtex prefrontal, no son razonadas. Se producen en la amígdala, el terreno más emocional del cerebro humano”, explica Enric Álvarez. Un estudio publicado en ­diciembre del 2016 por investigadores del Departamento de Psicología de la Universidad del Sur de California Los Ángeles intentó aclarar con técnicas de neuroimagen cómo nos aferramos a unas ideas aunque la razón indique lo contrario. Cuarenta adultos sanos de esta zona de Estados Unidos con fuertes vínculos con el partido republicano pasaron por varias preguntas y contrapreguntas mientras sus cabezas eran escaneadas. Cuando la pregunta se refería a un dato no emocional (¿Quién descubrió la electricidad?), los participantes aceptaban sin problema cambiar de opinión cuando se les ofrecía una evidencia. Cuando las preguntas se referían a su opinión sobre las personas negras o sobre el aborto, u otras afirmaciones pertenecientes a su creencia política, las evi­dencias no les hacían mella. “Las creencias basadas en la emocionalidad son muy resistentes al razonamiento crítico y discurren, como muestran en el estudio, en el cerebro emocional (amígdala), no en el del razonamiento, el córtex prefrontal”, explica Enric Álvarez. “Los sentidos de pertenencia grupal son de esta índole”.http://www.lavanguardia.com/vida/salud/20171012/431994273477/incertidumbre-efectos-salud-ansiedad-insomnio.html

      • Lo racional ha caído en desprestigio. Se trabaja con parámetros de impactos, eslóganes, titulares simples y sentimientos. Estas sensaciones circulan por las redes sociales mezclando certezas y falsedades con fuertes dosis de propaganda. Cuando una sociedad se deja llevar por los impactos de la propaganda y de las convicciones que derivan en el voluntarismo, suele acabar en una gran frustración». – Luis Foix –

        • En canvi jo crec que , en el discurs que va fer Puigdemont està perfectament argumentat la crònica de successos cronologicament endreçats que expliquen els motius del perquè hem arribat a aquesta situació.

          • No, sabemos quien es el responsable de saltarse las leyes, la cronología esta clara, primero se salto las leyes después aconteció todo lo demás.
            Y el riesgo continua, quizás la semana que viene se las vuelva a saltar, si es asi, el que piense que aqui podremos funcionar con esta inseguridad jurdica, le recomiendo que lea blogs de catedraticos de derecho.

          • Ramon, si el dubte és , qui es passa la legalitat pel forro, crec que està prou clar. Tant la constitució com el nostre estatut , han estat retallats sistematicament a conveniència del govern espanyol. Això són fets, no opinions. No calen catedràtics….i si els fets, segons tu, són interpretables, igual que les lleis, aleshores estaràs d’acord amb mi, en que ho són per ambdúes bandes.

  7. Salmond va perdre i va dimitir, Mas va perdre el plebiscit i va dir que havia guanyat.

  8. La sortida mès democràtica: eleccions al Parlament de Catalunya: Que parli el poble. Ni DUI , ni 155.

    • I llavors la majoria independentista actual al parlament actual què és? No us agrada? El poble ha parlat, i sí, millor un referendum acordat i amb plenes garanties, però sobre el tema de la independència, que és el que s’ha de decidir. No tinguem por de debatre i decidir. Gràcies.

  9. Em meravella veure que l’ ANC i l’ OMNIUM no son un partit politic del Parlament de Catalunya i tenen mès influencia que altres partits que el poble ha votat.

    • Els partits politics amb representacio parlamentaria, tenen la força que tenen segons la quantitat d’escons que han aconseguit, ni mes ni menys.

  10. Mobile World Congrés confirma que es manté a Barcelona, igual que les 7.000 multinacionals estrangeres que no deixaràn de produir a Catalunya.

    • Aquest enllaç, es digne d’esser sumat a totes les opinions d’aquest blog, Rosamaría. Llástima que nomes son conjeturas.

      Si som realistes, amb conjetures e ilusions mágicas del que será, en realitat no anem a cap lloc.

      Al no dialogar i negociar amb la oligarquía española, doncs en realitat i de fet anem a les palpentes i a les fosques, cap a un futur imaginat, pero molt incert, per desconegut.

      • P.D. Fixat que en cambi la poderosa oligarquía de Cataluña, s’ha afanyat ha posar-se d’acord pels seus beneficis económics i de negocis, amb la oligarquía d’España.

        De fet, el poble de a peu, estem dormint il-lusionats, pero a la palla, mentres les dues oligarquies van de Bar y Cenas, de bracet amb els dels Peix al Cove. Enrien-s’en panxacontents indiferents, dels ciutadans de a peu.

        Els oligarques están units, pero els de a peu NO pas.

      • Jo Albert, crec que aquest article , té més de realitat que no pas de ciencia ficció.

        El govern español s’està buscant ell mateix, amb la seva soberbia, la seva pròpia ruïna.

  11. [12/10 17.26] Joan Martorell Barberà: Si la muntanya no va a Mahoma que vagi Mahoma,a,la muntanya
    Puigdemont al Cogreso
    [12/10 17.30] Joan Martorell Barberà: Jo no sé possar ho a les xarxes

  12. DUI 155
    D,I A,L E G
    REFERENDUM GUANYAT PEL Sí
    Malgré tout–

  13. DUi 155,,e Ljubljana eccciions
    D I A L E. G
    REFERENDUM GUANYAT EL SÍ
    Magré tout

  14. No es que se pasen la pelota, es que uno deja bien claro desde su posición de la legalidad, de la constitucion, que el otro debe de volver a la legalidad, para poder negociar, y en un estado democratico, es una postura totalmente logica

  15. Sr. Foix i companys/es del blog : » Dialèg ó eleccions »

    Tots plegats sempre em feu meditar molt, doncs les vostres opinions, incluit la del Sr. Foix en el seus articles, sempre son molt assenyades, llogiques i per tant dignes de tenir en compte.

    Per tant en les respostes del article d’avui recomano les que ens fan : Oriol Domingo, Ramón, Francesc, dogbert.

    Per la meva part, com que ja ho dieu tot i penso que la meva opinió ja l’he donat repetidament en moltes resposte consecutives, doncs ara nomes em queda preguntar-me :

    ¿ Perque en Rajoy i el seu equip del PP, s’ha negat sempre a dialogar, opinar i fer ofertes interessants a Catalunya, aixi com el preguntarse :… ¿ El Perque de Catalunya ?

    ¿ Perque tant el PP com el PSOE, es negant permanenment a interpretar i acceptar la realitat i el ¿ Perque de Catalunya ? i com a resposta ens envian la poli.

    Em pregunto ¿ Que amagan ? Doncs fa anys que no dialoguen sobre les queixas i reclamacions justificades, primerament de Catalunya, pero desprès seguides per totes les autonomias d’Espanya, aon están en les mateixes condicions.

    ¿ Que l’hi passa a la oligarquía que es tapa els ulls i la oida en front del clamor
    i reclamacions de justicia económica i de drets i respecta a la dignitat dels ciutadans empobrits i desamparats pels baixissims sous d’esclavitut, ect. ?

    ¿ O no es veritat ?

    Em pregunto : ¿ Que els hi passa a En Mariano Rajoy & Cia. del PP, perque la Llei, no dona PA, ni respecta a la dignitat humana ? La Llei nomes es la LLei.

    • P.D. Tambe em pregunto al veure somrient en una foto periodística a Puigdemont i a Mas ¿ Que els hi fa somriure, doncs el que está passant a Catalunya i a España, es molt serios i no es par somriure. Doncs es dramátic.

      No es juga amb la gent.

    • Yo estaria atento:“Lo ocurrido es una catástrofe para Cataluña y su economía. Dudo mucho que ninguna empresa vaya a volver, por lo menos después de un periodo de no menos de tres o cinco años de absoluta tranquilidad”, sintetiza Juan Ignacio Sanz, experto en banca de la escuela de negocios barcelonesa de ESADE.

    • Richard H. Thaler .Premio nobel de economía 2017, si leeis sus trabajos, podréis descubrir como se manipulada cada día para que apoyéis la opción política que más interesa a los otros.

      El enfoque puede parecer inocuo, siendo su mensaje muy claro: la manipulación que se hace es preocupantemente, acaban siendo embaucadores que se aprovechan de la ignorancia, la cual facilita enormemente la tarea a los políticos indecentes e irresponsables

  16. Perdon, me olvide de todos los países nuevos, que formaban parte la URSS (los Balticos que niegan la lengua rusa y la nacionalidad a muchos rusos nacidos ahí durante la URSS), de su orbita (todos los del Este que odian a Rusia, son xenofobos, recuerdan con sus gobiernos a los estados fascistas pre 2GM, y no quieren saber nada de más unión), y los yugoslavos (que mantienen la paz en territorios cuarteados como Bosnia o derrotados como Serbia porque la OTAN les ha invadido), porque de siempre he visto que ahí está el gran talón de Aquiles de la UE,

    pero os dejo un texto de Rafael Poch de Feliu muy resolutivo,

    «Hay una esperanza infantil en que « Europa », léase la Unión Europea, acabe resolviendo de alguna forma la crisis catalana. Es una tesis que sugieren todo tipo de vendedores de alfombras, sean periodistas o políticos.

    La simple y cruda realidad es que a la Unión Europea no le impresionan mucho los referéndums ni los movimientos populares. Lo demostró de forma bien clara en Grecia. En 2015 hubo allá un referéndum, ordenado e impecable, en el que el 61% votó contra la austeridad. La respuesta de la UE fue castigar a la sociedad griega con un programa de austeridad aun más estricto. En las crisis griega o chipriota la UE demostró que es perfectamente capaz de organizar situaciones parecidas a las de un golpe de estado. Con el brexit no ha tenido más remedio que aceptar el resultado de un referéndum, pero lo ha hecho con manifiesto mal humor.

    Con el intento de referéndum catalán el asunto tiene pocos secretos. La UE nunca se pondrá del lado de las aspiraciones populares, incluso si estas estuvieran unidas al 80% y dirigidas por políticos hábiles, lo que no es el caso.

    En los últimos años del siglo XX muchos países lograron su independencia, en la ex URSS, en los Balcanes y hasta en Sudan, pero todas esas independencias contaban con la bendición de los grandes poderes hegemónicos; Estados Unidos, la OTAN, la UE, el FMI. La disgregación de la URSS y de Yugoslavia formaba parte del programa histórico de ese poder hacia esos países adversarios. Es algo que no puede decirse de España, cuyo gobierno es socio fiel de la OTAN y aplicado vasallo de los designios del neoliberalismo. Mencionar a Eslovenia, Estonia, Letonia, Lituania, Croacia, etc., como precedentes para Catalunya, es perder de vista lo más básico en la comprensión del mundo.

    Dejando de lado el consensuado divorcio checoslovaco, que no contradijo ningún interés esencial, la actitud de la UE hacia los separatismos ha venido siempre guiada por el mismo norte: favoreció la independencia de Kosovo, incluso militarmente, pero se opuso a otros separatismos en Abjazia, Osetia o en Crimea y Ucrania oriental.

    El factor popular la Unión Europea se lo pasa por el arco del triunfo, a menos que esté en línea con los intereses oligárquicos y hegemónicos que son los suyos. La única hipótesis en la que esos intereses se volcarían a favor del secesionismo catalán, sería aquella en la que el gobierno de España promoviera políticas sociales y una salida de la OTAN (ningún partido europeo ha ganado nunca unas elecciones con tal programa), contra un gobierno catalán neoliberal y atlantista.»

    http://blogs.lavanguardia.com/paris-poch/2017/09/21/europa-nos-salvara-34457/

  17. Durante estas semanas he leído algunas teorías la mar de curiosas.

    Una de ellas es que detrás del proceso catalán estarían entre otros los rusos: provocar la ruptura de España sería un golpe a una Unión Europea que en el seno de sus estados tiene muchos conflictos similares. Así a bote pronto se me ocurre los corsos y los bretones en Francia, la Liga del Norte en Italia, Baviera en Alemania, los flamencos en Bélgica, unas fronteras movidas después de la 2GM entre Alemania, Polonia y Ucrania, y seguro que me dejo otros casos.

    Otra teoría es que algunos querrían construir los estados federales de Europa creando regiones compuestas a su vez por regiones en algunos casos de varios países. De esta guisa Cataluña podría juntarse con parte del sur de Francia. Y así todas. Sería el fin de los estados nacionales y estas nuevas estructuras estarían integradas en una suerte de federación de regiones de Europa.

    Se me ocurren muchas preguntas, pero os las dejo a vosotros.

    Saludos cordiales,

  18. O las dos cosas: dialogar para acordar la convocatoria de elecciones. Creo que los comunes ya estan preparados para ganar y liderar un gobierno de izquierda de la buena, mientras en las españas la derecha arrasara.

    • Podría ser que lleves razón. De hecho es lo que pasó en la segunda legislatura de Aznar cuando se formó el tripartito en Cataluña. Lo que pasa que ahora estamos jugando al juego de las naciones. Se da la paradoja que mientras Podemos no tiene ninguna idea de España en Cataluña los comuns juegan a la ambigüedad y para aceptar ese nuevo tripartito, si dejan fuera al PSC, tendrán que aceptar la nueva nación catalana, y por lo tanto, en ausencia no solo de un referéndum legal y pactado, si no de cualquier reforma, por tener la derecha mayoría absoluta en España, las tesis independendistas.

  19. Desde mi punto de vista, lo que necesita este país son estadistas, una regeneración política que refuerce las instituciones democráticas.Sinceramente el debate de seguir estando siempre buscando culpables, no nos lleva a ninguna parte. Creo que toca enfocarse a las soluciones, dejo unas propuestas: E.D.R. Estado Democrático Reformado.
    1.Retorno a la legalidad
    2.Dimisión de responsables
    3.Elecciones
    4.Planteamiento Reforma constitucional: Entre otras alternativas incluir reforma federal,con reforma del senado
    5. Reforma hacia los Estados Unidos de Europa.

    • El último punto hay que desarrollarlo porque si hay que ceder más soberanía hay que saber para qué.

        • Siempre he creido que si no creemos Europa hay que dar pasos pero de unos años hacía aquí han pasado cosas que no me han gustado nada. Por ejemplo la política de austeridad con sus recortes en contexto de crisis económica que no ha hecho otra cosa que empobrecernos. El ejemplo dramático es el de Grecia. La situación económica ha mejorado en cifras absolutas, que no tanto en términos relativos por la respecta a cada ciudadano, con crecimiento económico pero no precisamente gracias a esos recortes.

  20. A veure si el senyor Foix, llegeix els escrits del senyor Domingo i ens diu que li semblen. Molt d’acord amb vosté, senyor Domingo.

  21. Rajoy es mofa del Papa i dels bisbes, i rebutja el diàleg proposat per l’Església

    Mariano Rajoy es mofa del Papa i dels bisbes al rebutjar el diàleg amb Catalunya proposat per l’Església, i alhora elogia la repressió violenta de la policia espanyola contra persones pacifiques i desarmades.

    1. Quin contrast entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont! Contrast entre la repressió i la paraula dialogant! El president de Catalunya denuncia la repressió policial violenta, que és condemnada per tots els pobles civilitzats, i proposa un diàleg sense condicions amb el Govern espanyol.

    2. L’episcopat català, pocs abans del referèndum del 1-O, es va oferir a les parts en conflicte. I va manifestar: “Animem tothom, especialment els laics cristians, a ser responsables i compromesos en la vida pública, per avançar en el camí del diàleg i de l’entesa, del respecte als drets i les institucions i de la no confrontació, ajudant que la nostra societat sigui un espai de germanor, de llibertat i de pau”.

    3. L’episcopat espanyol assumeix la postura dels bisbes catalans. I insisteix: “En aquests moments greus, la verdadera solució del conflicte passa pel recurs al diàleg des de la veritat i la recerca del bé comú de tots, com assenyala la Doctrina Social de l’Església. El papa Francesc ens indica que és hora de saber com dissenyar una cultura que privilegiï el diàleg com a forma de trobada, la recerca de consensos i acords”.

    4. L’actitud del Papa, recordada pels bisbes, sobre els conflictes existents al món es sintetitzen amb aquestes paraules de Francesc: “Ho repeteixo alt i fort: no es la cultura de la confrontació ni la del conflicte la que construeix la convivència en els pobles i entre els pobles, sinó aquesta: la cultura de la trobada i del diàleg és l’únic camí per a la pau”.

    5. El Rajoy del “no” diu “no” al diàleg i a la negociació, “no” als bisbes catalans, “no” als bisbes espanyols, “no” al Papa Francesc, “no” a les nombroses instàncies eclesials i cíviques que reclamen diàleg.

    Si el Papa Francesc dialoga amb un Nicolas Maduro ben armat i si el Govern de Colombia dialoga amb la ben armada FARC, ¿per què el Mariano Rajoy amb una policia ben armada no pot dialogar amb un Carles Puigdemont desarmat?

  22. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional

    Mariano Rajoy dinamita la llei, el diàleg i la mediació internacional en el conflicte entre Espanya i Catalunya. És presenta com defensor de la Constitució espanyola però només és un repressor que actua contra la Constitució. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional.

    1. La Constitució preveu la celebració de referèndums, però Rajoy nega a Catalunya l’exercici d’aquest dret malgrat tractar-se d’una decisió política d’especial transcendència (article 92). Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional.

    2. La Constitució contempla el dret de l’autodeterminació, però Rajoy ho nega. Article 10.2: “Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i els acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya”. La Declaració i els tractats mencionats inclouen el dret d’autodeterminació dels pobles o nacions com Catalunya. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional.

    3. La Constitució prohibeix la repressió policial, la guerra bruta i les clavegueres de l’estat. L’article 10.1 estableix: “La dignitat de la persona, els drets inviolables que li son inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres són fonament de l’ordre polític i de la pau social”. Però Rajoy no es compromet a acabar amb les clavegueres de l’estat. Rajoy va enviar la policia nacional i la guardia civil contra la població pacifica i desarmada com va succeir el dia del referèndum, 1 d’octubre. Rajoy no respecte la dignitat de la persona i els seus drets inviolables. No te cap paraula de suport als 900 ferits per la policia espanyola ni cap paraula de condemna cap l’actuació policial. El rei tampoc te cap paraula de suport als 900 ferits ni cap paraula de condemna cap l’actuació policial que s’ha vist i ha escandalitzat a tot el món.

    4. La conclusió és que Rajoy s’oposa al diàleg, a la negociació i a la mediació internacional. Quina diferència, per exemple, amb Colòmbia!. El Govern colombià va negociar i aconseguir un acord amb l’il·legal guerrilla de les FARC gràcies a la mediació internacional. Però el Govern espanyol, que incompleix la seva pròpia Constitució, es nega a parlar amb el Govern legítim, pacífic i legal de Catalunya que demana que Rajoy sigui coherent amb la Constitució espanyola que preveu la celebració de referèndums i que reconeix el dret d’autodeterminació. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional. Només li queda un camí, la repressió. Un dia haurà de compàreixer davant la justicia.

    • Con todo el respeto, usted se ha leído la Constitución? Y el Evangelio?.
      Puede aplicar los 10 mandamientos al Govern?
      Conoce aquello de que «A Dios lo que es de Dios y al César lo que es del César?

      • Exacte, has encertat la diana !!

        A Catalunya el que és de Catalunya !!! ésprecisament d’això del que es tracta !!

Comentarios cerrados.